Alla vill ladda ner Stalin

Så där. Efter lite redigering och korrekturläsande är ’Alla vill spela Stalin’, årets gothcon-äventyr, tillgängligt för nerladdning. För den som inte läst mina tidigare bloggposter så går äventyret ut på att spelarna är dubbelgångare till Stalin (av den sort diktatorer använder som lockbeten vid lönnmord och annat besvärligt).

Äventyret utspelar sig kort efter att Stalin har dött av mystiska orsaker, och maktens män har inte riktigt bestämt sig vad som skall göras. Skall man våga berätta för allmänheten vad som hänt? Skall man använda en av dubbelgångarna för att låtsas att Stalin är i liv? Vem skall ha den riktiga makten?

Medan dessa beslut fattas har spelarna i uppdrag att hålla upp illusionen av att Stalin är vid liv och måste ta hand om alla hans möten inbokade för dagen, vilka tar en farsartad natur. Rymdprogrammet vill skicka upp livsfarliga björnar i rymden, fiskeministern vill ta över jaktministerns jobb (och döpa om jakt till ”landbaserat fiske”) och tidningen Pravda vill intervjua diktatorn om hans vackra hår. Dessutom har Stalins barn börjat anlända och undrar vad det är för konstiga rykten de hört om sin fars död.

Förra årets äventyr – Fem bortslängda själar – vann pris och blev utnämnt till Spelledarnas Favorit av Gothcons Vänner. Vilka som har vunnit pris i år har ännu inte avslöjats, men jag har självklart stora förhoppningar och lovar att hålla er uppdaterade i frågan.

This entry was posted in Nyheter and tagged , . Bookmark the permalink.