Topp 6 svenska webcomics – honorable mentions

Utöver rollspel är det webcomics och dess utveckling som är mitt stora intresse. På äkta bibliotekariemanér letar jag alltid efter nya skapelser att uppleva, analysera och dela med mig av, och det är förstås extra roligt när man hittar någon som har sina rötter här i Sverige.

De kommande dagarna tänkte jag lista mina favoriter bland svenskfödda webcomics, och börjar idag med några honorable mentions. Om ni har egna favoriter eller rekommendationer så dela gärna med dem bland kommentarerna.

Honorable mention – Sjunde sinnet

Sjunde sinnet, av Torbjörn och Kristian Hägglund, är per definition inte en webcomic, men jag önskar att den var det. Den handlar om femåringen Teo som bor med sin far sedan modern i familjen dött. Serien påminner mig lite om Kalle & Hobbe, fast sorgligare och försatt i svensk miljö.

Som sagt är det ingen riktig webcomic, men seriens skapare har gott om smakprov av serien på sin hemsida och lägger upp nya alster veckovis.

 

Honorable mention – Memento Vivere

Memento Vivere har jag redan talat om flera gånger, men jag tar gärna en chans till att få folk att ta en titt på min gode vän Fanny Niklasson Wihlborgs vältecknade skapelse.

 

Honorable mention – Scandinavia and the World

Här fuskar jag lite, för Scandinavia and the Worlds skapare Humon är dansk, men hade karolinarna bara skött sina kort rätt under stormaktstiden så hade hon varit svensk idag.

Seriens karaktärer består av personifikationer av olika länder, med de skandinaviska länderna i huvudrollen. Sweden är en dryg tekniknörd, Denmark en slapp partykille och Norway en lugn naturvän och seriens början handlar mest om hur länderna ser på varandra och deras ömsesidiga relationer.

Serien erbjuder verkligen något för alla smaker, såsom kommenterande av aktuella händelser (såsom Eurovision och USAs sjukvårdsreformer), kroppslig humor (Sweden och Åland är ett par) samt intellektuell humor för dryga personer som mig (till exempel Denmarks lingvistiska relation till omvärlden).

 

Det var allt för idag. Återkom i nästa vecka så presenterar jag nr 6, 5 och 4 på listan.

This entry was posted in Nyheter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.