Våra favoritbibliotek

Sweconpoddar är en samling inspelningar från olika fantastikkonvent. Ibland är det paneler och ibland kan det vara författarintevjuer.

Jag lyssnar på olika avsnitt då och då (till exempel det där min dödsfiende Patrik Centerwall intervjuar någon träslöjdslärare vid namn Mats Strandberg som jag aldrig har hört talas om), men såg för några dagar sedan att det kommit ut ett avsnitt om bibliotek.

“Åh neeeej,” var min första reaktion. “Jag jobbar med bibliotek hela dagarna – jag står inte uuuuut med att lyssna på massa nördar prata om det ocksåååååå! Sluta förstöra mitt liv, Sweconpoddar!”

Men efter att ha haft svårt att sova en natt bestämde jag mig för att läsa beskrivningen och se vad den dödstråkiga podden handlade om i alla fall. Jag nickade gillande när jag såg att författaren Maria Turtschaninoff var med – hon är ju vettig – men jag blev lite konfunderad när jag såg vem som var moderator till diskussionen. Han hette samma sak som jag…

 

VÄNTA LITE!

 

DET VAR JU JAG!!!

 

Jag hade helt förträngt att jag hållit en panel om fiktionella bibliotek förra året! För de andra paneldeltagarna var det kanske höjdpunkten i deras liv att få prata om bibliotek, men för mig var det nog som vilken dag som helst.

Så gå gärna och lyssna på podden och hör oss diskutera bibliotek i bland annat Terry Pratchett och Neil Gaimans verk. Allt är på engelska, och enligt en lingvistisk undersökning pratar jag 70% perfekt engelska och 30% göteborgska.


This entry was posted in Nyheter and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.