Åter till Lilla Lugnet

I slutet av sommaren kommer jag, min fru och min son åter delta på lajvet Lilla Lugnet.

Jag lajvar inte särskilt mycket. Anledningen till att jag tydde mig till rollspel för länge sedan var för att jag skulle slippa den obehagliga solen och dess hejdukar. Detta har förbättras på senare år då jag börjat kamma hem vuxenpoäng med trädgårdsarbete och morgonjogging, men att lajva ute i vildmarken är ännu inte något fastnat för.

Däremot stormtrivs jag på Lilla Lugnet, vilket jag som sagt var på förra sommaren. Det är ett steampunk-lajv som utspelar på en kurort, och när jag beskrivit det för folk som i vanliga fall inte lajvar har jag förklarat det som en skön semester där man klär ut sig.

Förra året lät jag även några av webcomicens karaktärer ta sig till lajvet.

Den lilla kritik jag hört, från de i min bekantskapskrets som är mer väderbitna lajvare än jag, är att det är alldeles för lite mord, explosioner och intriger. Men har man inget emot ett avslappnat lajv rekommenderar jag en starkt att åka – anmälan är fortfarande öppen och det jag sist hörde var att det fanns mellan tjugo och trettio platser kvar.

Tills vi möts där skall jag öva upp mina talanger i krokett och kast med hästsko.

This entry was posted in Nyheter and tagged , . Bookmark the permalink.