Gothcon 2018

Ännu ett Gothcon avklarat.

Höjdpunkten för mig och min spelgrupp var självklart att få vara med i SVTs inslag ‘Svenska Folkfester’. Programmet leddes av Orvar Sävström och började med att han intervjuade spelledaren Axel Widén (känd från Vi Spelar Rollspel) om hobbyn.

Efter det blev det ett förinspelat inslag hemma hos mig och min fru där vår spelgrupp och våra karaktärer presenteras, för att sedan återvända till sändningen. Vi satt tillsammans med Axel och spelade i bakgrunden medan andra inslag pågick – till exempel en intervju med ondskans nemesis Anders Fager och skaparna bakom Terraforming Mars – men min grupp var den röda tråden som man ständigt hoppade tillbaka till för att se hur det gick.

Först sändes en live-sändning på två timmar för att sedan sändas om i nerbantad version på klassisk tv 7 april. Bägge versionerna går att se här.

 

 

För de som sett sändningen, och undrat hur det gick för våran äventyrargrupp, behöver jag tyvärr meddela att vår tjuv Trixie Trehand strök med. Valuins mor sköt nekrotiska blixtar mot honom, och eftersom Bafel inte tänkt på att välja en vettig klass med mycket rustning (som till exempel… nja, jag vet inte… kanske paladin som mig?) så räckte det för att förvandla honom till aska.

Min paladin Androlt Kraicauda höll också på att stryka med (den huvudlösa skelettdraken slängde iväg honom som en bepansrad vante), men jag klarade mig med nöd och näppe.

 

Våra karaktärer, illustrerade av Fanny Niklasson Wihlborg

 

Utöver mina kortvariga femton minuter i rampljuset hann jag även spela in ett avsnitt med Geekpodden. Där spelade jag också rollspel, och fick för första gången prova på Bortom, med spelskaparen Robert Jonsson personligen som spelledare. (Spoiler: Min karaktär var den enda som överlevde med själ och hjärna i behåll. Jag har ju levt ett hårt liv, så jag har lärt mig hur man håller sina karaktärer vid liv.)

Jag var bara med i början, och det jag är mest ledsen över att missa är när de intervjuade Gothcons huvudgeneral (och min DnD-kompis) Hampus Nordin (känd i finare kretsar som ett level 7.5-skägg… eller level 10 enligt min fru i alla fall.).

 

 

Jag har tagit paus från att arrangera och skriva för Gothcon under några år, men har allt mer och mer känt att det är dags igen. Har redan en idé tills nästa års konvent, men jag skulle kanske kunna bli färdig redan till Borås Spelkonvent eller Lincon.

This entry was posted in Nyheter and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.