Arbete bakom kulisserna

Sedan jag avslöjade att jag kommer ge ut min debutroman nästa år har jag egentligen inte pratat så mycket om hur det går. Den stora anledningen till det är att det mesta av arbetet pågår i det tysta bakom kulisserna, men jag tänkte ändå jag skulle försöka avslöja lite av vad som händer.

Själva bokens innehåll är egentligen gott som klart. Innan jag skrev på kontraktet och informerade er så hade jag och förlaget under en längre tid redan bollat manuset fram och tillbaka mellan oss. När kontraktet blev påskrivet hade boken redan gått igenom flera redigeringar.

När mina kompisar frågat vad redaktören begärde för ändringar så svarade jag skämtsamt att boken nu hade mer explosioner och att alla kvinnliga karaktärer hade blivit sexigare, men det var självklart bara påhitt. Redaktören pekade ut partier som hon tyckte var ologiska eller otydliga och hjälpte mig göra boken bättre, vilket är det man kan önska sig av en redaktör. 🙂

Just nu sitter jag dock och skriver om två kapitel. Ett gör jag bara minimala ändringar på, men det andra bygger jag om helt och hållet. Skall skicka dem till förlaget i nästa vecka.

Annars finns det tyvärr inte mycket mer att avslöja om boken just nu, men två små hintar har jag:

  1. Den slutgiltiga framsidan är snart klar, och jag kan nog visa den i nästa vecka.
  2. Vi har hittat en ovanlig lokal för releasefesten som komplimenterar bokens tema. Kan avslöja var nästa månad.
Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka