Böcker om rollspel

Finns det något jag älskar att läsa så är det rollspelböcker.

Eller nja, inte rollspelsböcker i sig, snarare böcker OM rollspel – böcker om hur man spelleder och om hobbyns historia.

Jag har också tyckt det varit roligt att skriva om mina läsupplevelser i Terry Pratchett’s Discworld-serie, så jag kommer starta en liknande parallell läsning där jag går igenom olika faktaböcker om rollspelhobbyn.

Där Discworld-läsningen handlat om min personliga relation till serien – och vad jag kan lära mig av dem som författare – så kommer min läsning av rollspelsböckerna istället handla om hur användbara jag tycker dem är – både för mig och för andra spelledare och spelare

Jag börjar redan nästa vecka, och första boken blir då klassikern Robin’s Laws of Good Game Mastering. Om du har några tips på böcker jag inte får missa att läsa så går det bra att maila mig på jonas[A]trevligascenarion.se eller skicka ett meddelande via Instagram eller Facebook. 🙂

This entry was posted in Nyheter and tagged . Bookmark the permalink.