En superhjältemardröm

Senaste månadens rekommendation, den om serien Dial H, påminde mig om hur mycket jag verkligen älskar superhjältar och jag kände att jag behövde skriva av mig i ett blogginlägg till.

Det här blogginlägget är dock bara för de redan frälsta. Är du inte redan en stor konsument av superhjälteserier så kommer du kanske inte känna lika mycket för detta blogginlägg som oss andra. Självklart är du fortfarande välkommen att läsa vidare, men detta är i första hand för superhjälteälskaren.

Okej, är alla redo? Då börjar jag.

Lätt som en plätt.

Nästan ingen av mina vänner har en stor vurm för superhjältar. Visst, de har kanske sett The Avengers på bio, men de vet inte skillnaden på Alan Moore och Grant Morrison. Kanske har de läst The Sandman av Neil Gaiman, men det går dem helt förbi när Darkseid gör ett gästframträdande i slutet av serien.

Men jag vågar ändå inte prata med mina vänner om det här. Jag har nämligen en mardröm – ett skräckscenario som jag spelar upp för mitt inre gång på gång.

Jag sitter och pratar med en nära bekant angående de två stora utgivarna av superhjälteserier, DC Comics och Marvel.

”Vilket utgivare tycker du är bäst?” börjar jag.

Min vän höjer på ögonbrynen frågvist.

”Marvels superhjältar är måhända mer realistiska och lättare att relatera till, men poängen med DC Comics superhjältar är att man skall se upp till dem. Man skall inte identifiera sig med dem, man skall eftersträva deras ideal.”

Min vän nickar klokt med huvudet.

”DC Comics kan vara mycket tramsigare ibland, men de sätter även emfas på att det skall vara roligt. Marvel tar sig på lite för stort allvar ibland. Hur kan man egentligen jämföra serier om tonårsångest mot apor med jetpacks?”

Min vän följer mig fundersamt med blicken.

”Samtidigt lånar och snor de så mycket av varandra, så gränserna suddas ut. Och självklart har man favoriter i båda lägren. Jag älskar Animal Man, men jag älskar även Daredevil.”

Min vän kliar sig intresserat på hakan.

”Men nog om mig. Vilken är din favoritutgivare?”

Min vän är tyst en stund. Han behöver fundera. Efter en lång tystnad höjer han blicken.

”Är Fantomen från DC Comics eller Marvel?”

 

Sen dör ännu en del av min själ. :’-(

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka