Fantastisk kompis (i radio)

fantastisk poddFör lite mer än en månad sedan kom en ny podcast vid namn Fantastisk Podd. Det är en podd av olika svenskspråkiga fantastikförfattare (det fina ordet för fantasy, sf och andra liknande genrer), där de pratar om hur det är att vara författare och det associerade hantverket. I första hand så anser jag att podden riktar sig till andra författare, eller folk som drömmer om att bli det. Men även om man bara är en fantastikkonsument omringad av deckarkonsumenter, så kan man nog från podden dra en hel del paralleller till sin egen vardag (”Varför läser du inte riktiga böcker, som Liza Marklund?”).

För mig personligen finns det många godbitar att plocka ur det senaste avsnittet. Bland annat hör man min kollega Stefan Hagel från Undrentide, men det som mest värmer mig i hjärtat är att upptäcka att min goda vän Susanna Björnberg även är en av värdarna i programmet. Med god vän menar jag, som alltid, att jag hade ihjäl hennes rollspelskaraktär under en av mina kampanjer.

(Förlåt Susanna, men om du tar kontakt med mig så skall jag försöka komma igång med GURPS-spelet igen och gottgöra dig. Du har mitt nummer.)

Om jag har någon kritik att rikta mot Fantastisk Podd så är det att avsnitten är alldeles för korta. Om man har samlat en grupp författare för en paneldiskussion så räcker det inte med tjugo minuter. Jag, som är van vid Happy Jacks RPG Podcasts timslånga avsnitt, tycker att de kunde ta mer tid på sig utan problem.

(Och på tal om tid utan problem så är det nu bara en månad kvar till mig signering på SF-Bokhandeln. Läs mer om det via facebook-eventet, och kom gärna förbi och säg hej.)

Thoznezz Lv 3 drow warlock 2012 - 2013 Rest in peace

Thoznezz
Lv 3 drow warlock
2012 – 2013
Rest in peace

This entry was posted in Nyheter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.