Hur går det för serieboken?

I början av året berättade jag att jag hade som mål att samla Trevliga Scenarion i en tryckt bok. Jag tänkte att nu är det dags för att uppdatera er hur arbetet fortlöper.

Utöver att bara samla en stor del av serierna här på hemsidan ville jag även teckna spännande extramaterial för boken. En av tankarna bakom boken är självklart att introducera nya läsare till serien, men jag vill självklart att många av mina redan lojala fans skall känna sig intresserade för att införskaffa den. Extramaterial, som inte kommer finns tillgängligt online, är det minsta jag kan göra.

Min plan var att extraserierna skulle vara klara till min födelsedag 7:e juli, men så kommer tyvärr inte bli fallet. Eftersom jag satte en deadline så långt in i framtiden gjorde jag misstaget att komma igång försent med själva tecknandet och kommer därför inte att hinna med min nuvarande arbetstakt. Jag har dock inte varit på latsidan. Jag har gjort klart hälften av extramaterialet och kommer vara klar till slutet av augusti (då som en slump min fru fyller år).

Extramaterialet består av en prolog till Trevliga Scenarion som utspelar sig innan de första stripparna. Som sagt vill jag att boken skall vara en god introduktion till nya läsare, och såsom serien börjar nu har den tyvärr en brist i att den aldrig ordentligt introducerar huvudkaraktärerna utan bara gasar på och låter allt lösa sig allt eftersom. Prologen kommer utspela sig något år innan den första strippen och handla om första gången några av karaktärerna introduceras till varandra.

När jag ändå har er uppmärksamhet så vill jag påminna om novellsamlingen Vildsint som jag deltar i. Jag har ju nämnt att jag tänker lotta ut några exemplar, men min leverans har blivit försenad och jag har inte fått dem i handen än. Förhoppningsvis har jag dem i nästa vecka och återkommer då i frågan.

This entry was posted in Nyheter and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hur går det för serieboken?

  1. Aquaman says:

    Vill… Köpa… Boken…. NU!!
    Verkar definitivt vara något bra. Men som tur är så finns det två karaktärer som du har introducerat redan i serien. Elin och Fahd.
    Vill se mer om Fahd. Kommer han någonsin att få spela med resterande av gruppen? eller kommer han att förbli Jonas reserv när alla ställer in?

Comments are closed.