Kult på Kickstarter

Jag är lite sent ute, eftersom det är mindre än en och en halv dag kvar, men den nya utgåvan av svenska rollspelet Kult finns att stödja på Kickstarter.

Kult är ett skräckrollspel, fast målas mer i färger av religiös symbolism, smuts och rost än andra spel i genren. Det påminner lite om Silent Hill, fast det kom långt tidigare. Det var med och bidrog till den stora moralpaniken kring rollspel på 80-talet, fast det var lite oförtjänt.

(Jag har läst hela De Övergivnas Armé – boken som piskade upp moralpaniken i Sverige – från pärm till pärm. Jag får se till att berätta mer om den i framtiden.)

Mitt starkaste minne av spelet är nog hur jag introducerades till det. Det var en två meter lång punkare som viftade en bok med läskiga bilder i ansiktet på mig och sa att ’detta var rollspel på riktigt’.

Gamla Kult lyckades hitta ut på den internationella marknaden, och har den tur kommer nog nya Kult göra det också – spelet har redan samlat in över två miljoner kronor på Kickstarter, vilket inte är illa för en rollspelsprodukt. Du kan stödja spelet här.

kult divinity

 

*Jag nämnde Kickstartern tidigt på Trevliga Scenarions Facebook-sida. Du får mer än gärna gilla den.

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka