Mera Fenix

Det var inte planerat så, men även detta blogginlägg kommer att handla om Fenix.

I senaste numret har de ’ukronier’ som tema, ett ord som jag rent av var tvungen att slå upp. (Jag hade först tänkt skriva att detta var något som fick mig att skämmas, men egentligen tycker jag faktiskt om att lära mig nya ovanliga ord att svänga med till vardags). Ukronier är alternativa verkligheter i historien –  en vanlig sådan i fiktionen är den värld som skulle skapats om Hitler vunnit andra världskriget.

Jag bidrar med en artikel vid namn Tivoli Moskva. Alla känner till att det inte varit ovanligt att militära ledare (som Karl XII och Napoleon) försökt inta Rysslands huvudstad under vintern och misslyckats katastrofalt. Idén jag leker med i artikeln är att ryssarna, istället för att göra motstånd, valde att slå upp stadens portar och försökte tjäna pengar på spektaklet istället. Jag diskuterar även hur man använder detta i sina rollspel, både i humoristiska och seriösa kampanjer.

Illustration av Magnus Fallgren.

Illustration av Magnus Fallgren.

Det blev även en recension av Havet under oss i slutet av tidningen, men recensenten var inte alls förtjust. Sådant är aldrig kul, men jag är glad ändå. Tivoli Moskva är en text jag blev rätt nöjd med och därför förhoppningsvis fungerar som bra reklam för min författarstil. 🙂

This entry was posted in Nyheter and tagged , , , . Bookmark the permalink.