Min frus steampunkbal

Förra veckan gick min frus steampunkbal av stapeln. Att anordna bal var något hon velat göra i flera år, så det var oerhört roligt att äntligen se den drömmen gå i uppfyllelse.

För de som inte är bekanta med koncepten så är en steampunkbal som en 1800-talsbal, men med mycket friare tema. Det fanns folk, som jag, som var klädd i normala festkläder som frack, men folk kom också med revolvrar, mystiska tangentbord, portabla telegrafer och exotiska korsetter. Just denna bal inleddes med en svensk 1800-talsbuffé som intogs till levande musik för att sedan efterföljas av dans och mingel där folk kunde jämföra kläder och kreationer.

Dansen bestod till stor del av wienervals, men blandades även upp med lite modernare fyrtaktsdanser. Det var planerat att även dansmusiken skulle spelas live, men bandet gav återbud kort innan så det ordnades en dj istället. En dj kanske inte är allt för tidstypisk, men personligen tycker jag det är mer praktiskt än ett band. Jag skall föreslå till min fru att man kanske har både och nästa år istället.

Just det ja, nästa år. Balen blev så lyckad så detta kommer bli ett återkommande event. När nästa års bal närmar sig lovar jag att påminna er.

Utöver stiliga och vackra gäster hade min fru en känd tidning på plats (jag kommer säga till när artikeln kommer) samt den mycket charmerande steampunk-bloggaren Anna Davour på plats. Läs gärna hennes reportage om balen.


Kommentarer

Ett svar till ”Min frus steampunkbal”

  1. Tack för länken!

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka