Paneler på Club Cosmos

Ibland är jag lite ledsen över att min far inte längre är i livet. Han var en stor konsument av science fiction och fantasy, och utöver att vara med och grunda Tolkien Society of Sweden (världens första Tolkien-förening) så var han även under 60-talet medlem i Club Cosmos, Sveriges äldsta science fiction-förening.

confetti

Denna helg fyller Club Cosmos 60 år och firar med konventet Confetti, och det hade värmt min fars gamla hjärta att jag blivit erbjuden medlemskap och specialinbjudan för att delta i de paneldebatter som hålls under konventet.

Jag önskar att jag hade frågat min far mer om Club Cosmos. Det enda jag minns är att han berättade att de brukade dela ut ett skampris – Club Cosmos Gyllene Känga – varje år till någon som gjort science fiction-världen en otjänst. Vad jag minns gav de kängan något år till en journalist som hade haft mage att åka samma båt som Robert Heinlein (sf-världens motsvarighet till Tolkien*) utan att intervjua honom.

Jag undrar om det var en riktig sko det handlade om? I guld? Jag skall se ifall jag kan försöka ta reda på detta under Confetti.

I vilket fall som helst – tyvärr kommer jag inte delta på alla debatterna eftersom jag har fullt upp under helgen (bland annat med signeringen av Havet under oss). Turligt nog så kommer jag vara med i de roligaste:

  • Humor och fantastik (fredag 21.00)
  • Mumintroll (lördag 20.00)

Schema för övriga paneler och event hittar man här. Jag är inte säker på ifall man fortfarande kan förboka biljetter, men det går även att betala oanmäld entré i dörren. Folk under 26 år deltar gratis på konventet.

 

(*Nja, detta kan debatteras. Jag föredrar personligen Isaac Asimov före Heinlein… säg inget till min fars spöke bara, för då får jag spökspö.)

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka