Rapport från Gothcon

För en och en halv vecka sen var jag, med familj och spelledartrupp, på årets Gothcon för att för tredje året arrangera rollspel i Trevliga Scenarions namn. Eller ja, det där med i Trevliga Scenarions namn är inte helt sant, så jag skall börja med en kort historielektion.

För flera år sedan var jag med i en Sverok-förening vid namn Det Trevlig Sällskapet som sysslade med att arrangera lajv. Jag har testat på lajv flera gånger men ser det inte som ett av mina stora intressen och började därför som ett sidoprojekt arrangera rollspel på konvent med föreningens välsignelse.

Föreningen finns inte kvar längre, men namnet Trevliga Scenarion kom därifrån. Trevliga Scenarion var först bara tänkt som en hemsida där de äventyr jag gjorde för Det Trevliga Sällskapets räkning skulle finnas för nerladdning, men när jag påbörjade min webcomic så fastnade namnet där istället.

För den riktigt lajvinbitne kan jag berätta att de lajv DTS arrangerade var Släkten är Värst (en trilogi såpa-lajv), Hoppets Utfärd och Skogens Tårar (två gå-vilse-i-skogen-lajv). Några av de förra medlemmarna ur föreningen har fått nytända ambitioner och håller för tillfället på att förbereda ett 1984-inspirerat lajv, och jag kommer självklart informera om det när den dagen kommer.

Men i vilket fall, Gothcon var det vi skulle prata om.

Jämfört med de två förra åren var jag mycket nöjd med detta år. Vi hade många anmälda grupper, men även många villiga spelledare vilket brukar vara det stora problemet på konvent. För första gången behövde jag inte neka några spelgrupper i dörren utan hade rent av tillgång till mer spelledare än vad som behövdes.

En lyckligt lottad spelgrupp fick rent av betjäning av dubbla spelledare, bestående av mig och min medarrangör Simon. Om ni läser detta så säger jag en gång till att det var oerhört kul att få lära känna er och det var även roligt att ni hade med er lilla bäbis.

Det var mer barn än vad jag hade väntat mig på Gothcon i år. Även min fru stötte på bäbisar på spelpassen hon spelledde. Men vi är ju barnvana, så det funkade utmärkt av gav en extra färg till passen. Det blev dock flera blöjbyten och uppätna tärningar.

Något jag skall försöka göra bättre tills nästa år är reklamen inför arrangemanget. Foldertexten blev jag inte helt nöjd med – jag skrev den sista dagen innan deadline och hade nog gjort den mera slipad om jag planerat bättre. Dessutom glömde jag att slänga med en länk till hemsidan i informationen, det hade varit ett bra sätt att fånga mer läsare.

Utöver att arrangera hann jag med att hamna i ett bofferkrig (och lära mig att min fru inte är något vidare med dubbelyxor), delta i Witch Trial och gå på ett mycket hemligt möte.

Det mycket hemliga mötet var mellan olika rollspelsarrangörer på konventet för att se om man skulle kunna utveckla något samarbete. Det tråkiga med att vara arrangör är att man sällan hinner spela någon annans påhitt, men om arrangörer skulle hjälpa varandra speltesta så skulle man få glädjen av att utsättas för varandras kreationer ändå. Dessutom skulle man kunna hjälpa till att med utlåning av spelledare.

De som var med på mötet var, förutom jag själv, Simon (min medarrangör), en representant från Gothcon, Gunnar Söderberg (känd från www.rollspelsbaren.se) och Robert Jonsson (känd för rollspelet Bortom).

Det var lite läskigt att träffa herr Söderberg och herr Jonsson. Flera av Gunnars äventyr hade jag själv läst och spellett privat sedan tidigare och trots att jag inte spelat Roberts Bortom (jag har dock bett mitt bibliotek att köpa in ett exemplar) så hade jag hört podcaster både av och om honom. Det var nästan som att träffa kändisar, bortsett från att de var mycket snällare och luktade gott. Jag vet av egen erfarenhet att Jan Guillou inte luktar något vidare.

Jag ser fram emot den dagen då jag lyckas skrämma någon. Dock förhoppningsvis inte via min lukt.

Mötet gick i alla fall bra och jag hoppas det leder till många givande samarbeten.

Det här inlägget börjar bli långt, så det är dags att runda av. Jag håller på med några finjusteringar av rollspelsäventyret och kommer lägga upp det för nerladdning i nästa vecka. Innan dess, låt oss säga nu i helgen, kommer jag dock berätta en rolig historia om mig och Gunnar Söderberg.

Så håll ett öga på bloggen i helgen… och självklart det vanliga jag brukar säga med att gå in på facebook för att gilla Trevliga Scenarion och även Memento Vivere när ni ändå håller på. Kommer senare ikväll slänga upp det första av det nya extramaterialet på facebook-sidan.

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka