State of the Scenario 2017

Förra årets sammanfattning började jag så här:

”I år skulle jag kunna sammanfatta allt med ”har arbetat hårt, snart klar”. Jag blir ständigt förvånad över hur lång tid det tar att skriva böcker.”

Det är nästan så att jag skulle kunna skriva samma sak igen – ibland är skrivandet en lång och osynlig process där det händer mycket som inte syns, precis på samma sätt som när en graciös svan sliter för att till synes utan ansträngning glida över havet.

 

Bor svanar i havet? De coola kanske gör det – de som färgar knölen lila, har mustasch och äter egentillverkad korv. Havet är fullt av hipstersvanar.

 

Men i vilket fall har jag lite mer information än förra året att dela med mig av.

 

AGENTERNA FRÅN MRO

Det mesta av 2016 har gått åt till att redigera min kommande roman Agenterna från MRO; vilken jag försöker beskriva som ⅓ fantasy, ⅓ 1700-tal och ⅓ kalla kriget. Jag blev färdig med första grovutkastet under året och har sedan dess arbetat med att banta ner det till ett mer fokuserat andra utkast.

Boken är uppdelad i fem akter, och i skrivande stund är jag klar med akt fyra.

Jag har redan försökt sätta en deadline flera gånger, men nu är vi vid vägs ände: andra utkastet blir klart i mars. Då är det i teorin redo att skickas in till förlag, men skall först gå en runda till min panel av testläsare.

Skall jag sedan göra en spontan gissning på hur lång tid det tar – efter att boken har landat hos förlaget – innan den är i handeln blir det inte förrän 2018. Böcker tar lång tid.

 

SVARTA BAND

Den mesta av min tid gick åt till Agenterna från MRO, så det blev bara en novell publicerad under året: Svarta Band, i första numret av tidningen Brev från Cosmos.

Av alla noveller jag skrivit är detta den jag är mest nöjd med hittills, så jag rekommenderar alla att läsa den här.

(Och på tal om Brev från Cosmos så kom nyligen andra numret ut. Där förekom en essä över alla utomjordingar som förekommit i Lovecrafts verk, vilken jag uppskattade mycket och rekommenderar till alla Cthulhu-fans.)

 

ACHIEVEMENTS

Förra året inledde jag med att ge mig flera achievemts att sträva mot. Förutom att förinta stackarna Patrik Centerwall och Markus Olausson i armbrytning cirklade de mesta kring sociala medier.

Just nu är jag mest aktiv på Facebook, Twitter och Instagram, var och en med sin egen nisch.

 

Facebook – Längre tankar om kultur och skrivande.

Twitter – Kortare tankar om spel och litteratur.

Intstagram – Mina illustrationer.

Myspace – Bilder på mat jag äter. Det blir mest bilder på janssons frestelse, men jag varierar konceptet med roliga hundfilter.

 

Min fru tyckte att det här skämtet var för långsökt. Jag låter framtiden vara domare i det här fallet.

 

FOKUS UNDER 2017

Början av året kommer bara fokuseras på att få Agenterna av MRO klar; alla andra projekt läggs tillsvidare på hyllan. Detta inkluderar även min artikelserie Månadens Rekommendation.

När boken väl ligger och pyr hos testläsarna har jag flera nya projekt att ta tag i, men det tar vi då. Utan att spoila för mycket kan jag nämna att det är något ni kommer att bli varse…

This entry was posted in Nyheter and tagged , , , . Bookmark the permalink.