Tillbaka från Gloria Mundi

Sent förra söndagen kom jag tillbaka från mitt 1700-talslajv och kunde med glädje konstatera att bloggen och serien uppdaterat som de skulle i min frånvaro. Jag hade varit lite bekymrad över hur det skulle gå med Trevliga Scenarion – förr i tiden hade jag ofta en ordentlig buffert som gav mig gott om svängrum för att resa bort en vecka. Men nu, sedan jag mer och mer börjat arbeta på Havet Under Oss, finner jag ofta mig själv bli färdig med strippen kvällen innan den skall publiceras.

Lajvet jag var på hette Gloria Mundi och arrangerades av en grupp som heter Bruk i Baljan. Folk som följt Trevliga Scenarion sedan tidigare är redan bekanta med deras arrangemang, eftersom det var dem som stod bakom både Steampunkkonventen och Lilla Lugnet. I de två länkade stripparna är det faktiskt en av huvudmännen bakom Bruk i Baljan som figurerar, men han är snäppet trevligare än vad min nidbild ger sken av.

Trots att jag är ganska bevandrad i nördintressen så har jag aldrig sett mig som en lajvare i huvudsak. Jag har snarare råkat vara kompis med olika lajvarrangörer och i bara farten hängt med på en hel del lajv i mina dar. Gloria Mundi var det första lajv där jag tog ett aktivt beslut att åka själv och se ifall lajv var något för mig.

Precis som mitt alter ego från serien har jag en misslyckad skådespelarbana i bagaget, vilket kan ha bidragit till att jag hållit mig undan från lajv. På Lilla Lugnet spelade jag bara mig själv i en rolig hatt, medan jag på Panopolis spelade mig själv med en finsk brytning. Gloria Mundi var det första lajv där jag tog ett aktivt beslut att bygga en riktig roll från grunden.

Jag var nervös innan jag åkte, men allt gick över förväntan bra och det var länge sedan jag hade så roligt. Eftersom en stor del av lajvet råkade förvandlas till en shakespeariansk romantisk komedi istället för ett mysterielajv så råkade jag få mig en norsk fästmö, och jag är inte helt säker ifall hon blev lättad eller besviken när insåg att den fåordige, smutsiga och grove krogutkastaren egentligen visade sig vara en lätt feminin bibliotekarienörd som aldrig slutade prata när han väl fick chansen.

Jag hade den stora glädjen att träffa läsare till Trevliga Scenarion på lajvet, fans både till mina serier och litterära verk. Nu, när jag blivit lajvbiten, hoppas jag att få träffa fler av er på olika lajv utspridda över Sverige.

This entry was posted in Nyheter and tagged , . Bookmark the permalink.