Topp 6 svenska webcomics – 6 till 4

Förra veckan skrev jag ett blogginlägg där jag började lista mina favoriter bland svenskättade webcomics. Då presenterade jag honorable mentions (de kom inte med på listan eftersom en inte var en webcomic per definition, en hade jag redan berömt tidigare och en var dansk), idag fortsätter jag med nummer sex, fem och fyra bland mina favoriter.

6 – Trial and Error

Trial and Error, av Johan Karlsson och Daniel Segerlund, är en än så länge ung serie med mindre än ett halvår på nacken. Egentligen är det lite tidigt för att ge ett ordentligt utlåtande, men jag tycker om det jag har läst hittills och känner mig trygg i att ge den en plats på listan.

Serien tycks handla om något som kallas för ”bräd-spel” och ”roll-spel”, vilket verkar lite krångligt men som påminner lite om tv-spel. Det skall bli spännande att lära sig mer om detta.

5 – Twisted Speedo

Jag läser inte allt för mycket webcomics om tv-spel, men Twisted Speedo av Henrik Tomenius är en av då få jag följer. Där de flesta serier om tv-spel i första hand handlar om konstigheter och klagomål gällande de senaste utkomna spelen (”Tänk om alla rörmokare åt svamp?”) så är Twisted Speedos ambition att istället vara konstnärligt underground, precis så som vi deppiga européer vill ha det.

För den som har en lite mer amerikansk smak erbjuder även Twisted Speedo också gott om snusk och dinosaurier, fast inte samtidigt…. fast den som väntar på något gott…

4 – Vampires Suck

Vampires Suck, av Linus Larsson, är tyvärr en övergiven och oavslutad serie. Jag läste dock igenom arkivet med detta i åtanke och tyckte ändå inte att det var bortslösad tid.

Serien handlar om två vampyrer som bor ihop, den vackra Lucius och den monstruöse Abel. Såsom många webcomics börjar det som en enkel humorserie för att sakta men säkert gå över till mer avancerad dramatik (vill man slänga med fina termer så kallas detta för cerebrus-syndromet).

Linus AwesomeMcLastname, om du läser detta vill jag bara hälsa att jag, och många med mig, hoppas att du i framtiden ger oss privilegiet att se hur din berättelse slutar.

This entry was posted in Nyheter and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Topp 6 svenska webcomics – 6 till 4

 1. Gillsing says:

  Ahh, jag läser så många webbserier att jag knappt har tid med annat. Svenskättade serier som jag skulle rekommendera är: What Birds Know, Ironborn, Two Guys and Guy, samt den avslutade Anders Loves Maria. Och norskättade serier jag skulle rekommendera är: Optipess och The Accidental Space Spy. (Fast de är förstås inte alls lika stora som Scandinavia and the World.)

  • Jonas says:

   Tack för tipsen. Några kände jag till sedan innan, men Ironborn och Two Guys and Guy verkar spännande. Skall ta en extra titt på dem.

   Tack för att du läser och kommenterar. 🙂

Comments are closed.