Webcomic 37

Langtrue är, precis som Marial säger i serien, ett chattrollspel. Det är egentligen det enda av sitt slag på svenska (med några ypperst små undantag), och är något som kom till i internets yngre dagar. Jag var själv aktiv där under min gymnasietid för ett decennium sedan men fick sedan intresse för andra saker, men Langtrue har trots det lyckats överleva tack vare en grupp eldsjälar i konkurrens mot World of Warcraft och andra tidsslukare.

Mitt starkaste minne är när jag blev utsparkad ur ett chattrum för att min karaktär satte sig ner vid lägerelden och började grilla marshmallows. Jag försökte försvara mig med att de inte var gjorda på modern mjölk utan på getmjölk. Visade hur mycket jag visste om marshmallows.

För den som är nyfiken på Langtrue och Syskonsskapet (de som sköter Langtrue och några alternativa chattrollspelet) kan man kolla in på: http://www.syskonskapet.se/chatt

(Måste självklart pusha extra för Syskonskapets andra chattrollspel Rodina. Inspireras av Noir och 1984 och hade det funnits på min tid hade jag älskat det.)

This entry was posted in Arkiv and tagged , , , , . Bookmark the permalink.