Artikel i kommande Fenix

I det kommande numret av Fenix kommer jag på nytt delta med en ny artikel. Låt oss säga att den handlar om… kriminalitet vid spelbordet.

Jag har varit med några gånger tidigare, så jag tyckte det var dags att göra min senaste artikel – Tivoli Moskva – tillgänglig för nerladdning.

moskva

Tivoli Moskva var ett äventyrsuppslag som lekte med tanken på att flera militära ledare i historien – som Karl XII, Napoleon och Hitler – fick den bestämda idén att anfalla Ryssland på vintern och totalmisslyckades med detta. Det jag dock ångrar är att jag inte kände till general Tsubotai när jag skrev texten.

tsubotaiTsubotai var mongolisk general och högra hand till Djingis Khan. Han fick i uppdrag att ta över Ryssland för Mongoliets räkning och råkade inte av otur hamna i sitsen att han var tvungen att genomföra anfallet under vintern. Han valde medvetet att enbart strida under vintern eftersom han ansåg att ryssarna själva skulle tycka att det var för kallt att försvara sig, och mycket riktigt lyckades han med sin totala erövring av Moskva (vilket Napoleon och de andra förlorarna inte gjorde).

Men nåja, jag hade som sagt skrivit en artikel – som tyvärr inte handlade om Tsubotai – och den kan du finna för nerladdning här.

This entry was posted in Nyheter and tagged , , . Bookmark the permalink.