Call of Cthulhu släppt digitalt

Jag har de senaste åren jobbat som redaktör för Call of Cthulhu Sverige. Det har inkluderat att:

  • Skriva äventyr
  • Kolla strukturen på andras äventyr
  • Organisera korrekturläsning
  • Leta public domain-foton
  • Ta beslut om terminologi
  • Översätta texter

Jag började med detta parallellt som jag höll på att avsluta arbetet med Chock: åter från graven, och det har varit en lång och arbetsam tid, men vi börjar äntligen närma oss början av slutet.

Nyligen släpptes grundböckerna – Väktarens Handbok och Utredarens Handbok – till digital försäljning via Drivethrurpg. Utöver att vara översättningar av Keeper’s Rulebook och Investigator’s Handbook så går de igenom 1920-talets Sverige som setting och hjälper en att spela i en tid med ingenjörers framåtanda, motbok och kvinnofrigörelse.

Unikt material är också äventyret I älvadalen boende av Daniel Lehto, samt två mini-scenarier med fokus på Göteborg och Stockholm. Mini-scenarierna har jag skrivit, men jag bidrog också mycket som bollplank till fullblodsäventyret (utan att säga för mycket så kan jag berätta att den coola scenen med glasögonen var min idé).

Målet är att böckerna skall släppas fysiskt runt slutet av augusti, men det beror självklart på världsläget. Men tills dess hittar du de digitala pdf:erna här: https://www.drivethrurpg.com/browse.php?keywords=call+of+cthulhu+sverige&x=0&y=0&author=&artist=&pfrom=&pto=

This entry was posted in Nyheter and tagged , , . Bookmark the permalink.