Och på tal om lärorika podcaster…

Sedan jag senast pratade om podcaster som vill göra dig till en bättre spelledare har det kommit en ny svensk podcast som jag tänkte kunde intressera mina läsare. Den heter IcarusDream och den påbörjade sin bana med något som den valde att kalla Spelledarskolan, vilket självklart väckte min nyfikenhet.

Till min glädje fann jag podcasten både bildande och rolig. Om man jämför den med den Happy Jacks RPG Podcast, vilken var podcasten jag pratade om i mitt förra bloginlägg, är den snarare varm och trevlig än rå och chockerande. Lyssnade du på min rekommendation förra gången och kände att Happy Jacks inte alls föll dig i smaken kan IcarusDream verkligen vara något för dig.

IcarusDreams Spelledarskola kommer ett tag framöver sändas veckovis. Första avsnittet behandlade det praktiska runtomkring rollspel (planering, lokal och scheman) och andra avsnittet, som sändes idag, handlade om rollspelsäventyr i sig. Du finner avsnitten via itunes och IcarusDreams hemsida.

 

märklighetstrogetNär jag ändå måste tala om svenska rollspelspodcaster behöver jag självklart nämna Märklighetstroget, Sveriges första rollspelspodcast (som bland annat vann förra årets Guldgnomen). Tyvärr tycks Märklighetstroget ha gott podfade-döden till mötes och producerar inga fler avsnitt, men det finns några guldklimpar värda att gräva upp.

Även Märklighetstrogets avsnitt får man tag via itunes.

Lämna gärna kommentarer om era egna favoriter och rekommendationer på rollspelspodcaster (både svenska och engelska). När man sitter och spenderar flera timmar vid ritbordet hinner man konsumera en hel del podcaster. 🙂

This entry was posted in Nyheter and tagged , , , . Bookmark the permalink.