GM Word of the Week

Jag älskar etymologi, läran om var ord kommer ifrån. Ett klassiskt exempel är att engelskans ’window’ kommer från vikingarnas ’vindöga’, medan vi svenskar fick nöja oss med tråkiga ’fönster’ från tönt-latinets ’fenestra’.

Jag älskar rollspel, läran om att samla sina vänner och berätta fantastiska historier. Det är min främsta fritidshobby, alla kategorier, och jag gjorde en hel webcomic i ämnet för länge sedan.

Vad får man om man kombinerar dessa två världar?

word of the weekGM of the Week är en podcast som varje vecka tittar på ett typiskt rollspelsord (som bard, kobold eller doppelganger) och berättar ordets historia och vad det egentligen har betytt. Sedan diskuteras och ges förslag kring hur man kan använda denna kunskap för att berika och variera sina egna rollspel.

Podcasten skrivs av The Angry GM. Han är känd för att vara en provokativ vattendelare – antingen älskar eller hatar man honom – men Gm Word of the Week är saklig och inbjudande och kan lyssnas på av vem som helst. Vill man få ett gott intryck av honom kan man lyssna på ett av de senaste avsnitten av Happy Jacks RPG Podcast, där han var hedersgäst.

Och vad är det bästa med podcasten? Den har ett avsnitt som handlar om etymologin kring bullywuger, mitt favoritmonster genom tiderna. 🙂

This entry was posted in Nyheter and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.