KLAR!!!

Äntligen!

Efter lång tids slit är jag klar att skicka in min bok till förlaget.

 

VAD HANDLAR BOKEN OM?

Min hisspitch låter så här:

”Boken är en low fantasy-roman (som stjäl mer från 1700-talet än från medeltiden) som handlar om en ung kvinna vid namn Gåva som blir tvångsrekryterad till ett spionorgan vid namn MRO.

MRO är dock inte mycket mer än ett skämt; man har brist på pengar och resurser och har ett så dåligt anseende att resten av stadsapparaten skäms över dem.

MRO är desperata och Gåva finner sig tvungen att göra hemskare och hemskare saker för att få organisationen på fötter, men finner till sin förvåning att hon inte riktigt vet var hennes gräns går. Hon kanske måste göra saker hon ångrar, men ett dåligt samvete är kanske ändå bättre än den menlösa och korta tillvaro hon hade innan.”

Skulle jag beskriva bokens känsla så skulle jag säga att den är coolare, roligare och modernare än annan fantasy.

Den är också mycket tjockare än min förra bok Havet Under Oss; minst fyra gånger så lång (vilken varit en av orsakerna att det tagit så lång tid att bli klar).

Loggan är tecknad av Fanny Niklasson Wihlborg.

 

VAD HÄNDER NU?

Jag har i skrivande stund skickat boken till Undrentide som gav ut min förra bok. De har några månader på sig att bedöma den, och efter det tar det ungefär ett år tills den är ute i handeln.

Något jag dock alltid gör är riskanalyser, och därför måste jag lyfta fram att trots att jag har en god relation med förlaget så har vi inte lovat varandra någonting. Agenterna från MRO är ett stort steg framåt hantverksmässigt i jämförelse med min förra bok, men Undrentide kan ändå tacka nej av flera olika skäl (till exempel för att jag konstant baktalar Anders Fager på Geekpodden).

Om Undrentide tackar nej vänder jag mig till andra förlag, vilket lägger till några månader till innan ni har boken i handen.

Men om även de förlagen tackar nej? Ger jag ut boken för egen maskin då?

Nej. Det finns många som gör ett bra jobb med självutgivning, men jag anser att jag inte skulle vara en av dem. Jag skulle ha svårt att sälja in boken till läsare om jag visste att jag inte ens kunde sälja in den till en redaktör.

Boken hamnar då i byrålådan och jag börjar med nästa istället… eller skickar in den på nytt under pseudonym. En förläggare kanske kan tacka nej till den alldaglige Jonas Larsson, men vem – vid sina sinnens fulla bruk – skulle kunna motstå den sensuella señor Jonasso de Larssoñe?

(Som kanske – eller kanske inte – är samma person som den andre Jonas Larsson)

 

FRAMTIDA PROJEKT

MRO har tagit all min arbetstid den senaste tiden, så nu när boken ligger och puttrar hos förlaget är det dags att ta tag i annat som legat i träda. Det betyder noveller som skall skickas in till förlag, samt lite rollspelsprojekt som hamnat på efterkälken.

Självklart har jag idéer på kommande romaner, men de kommer jag börja jobba med lite längre fram.


Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka