Att läsa Pratchett

Nu när nya boken är skickad till förlag kommer jag äntligen ha tid för lite annat, och är det något jag längtat efter att skriva är det nya blogartiklar.

Jag har tidigare haft en serie vid namn ‘Månadens Rekommendation‘ där jag lyft fram olika verk som jag tyckt förtjänat extra uppmärksamhet, men den här gången tänkte jag ha ett mer konkret fokus.

En av mina stora förebilder är Terry Pratchett, och när jag var liten trodde jag att det berodde på att han skrev “fantasy som också var rolig”. Fast redan då förstod nog en liten del av mig att det fanns mer än så, och det är inte förrän nu i vuxen ålder jag kunnat formulera för mig själv hur intelligent, hjärtvärmande och humanistisk Pratchett var.

Just nu håller jag på och läser om hela Terry Pratchetts Discworld-serie från början till slut… eller snarare så lyssnar jag igenom den. De har alla böckerna tillgängliga på Storytel, vilket passar mitt äventyrliga liv perfekt.

(Jag måste dock varna för att Storytel även har alla böckerna i förkortad version, och det var inte lätt att på en gång se vilken upplaga som var vilken. Jag började av misstag med de förkortade upplagorna eftersom jag tyckte mer om uppläsaren och det tog ett tag innan jag insåg mitt misstag.)

I vilket fall – mitt mål med artikelserien är att gå igenom hela Discworld och med varje bok försöka hitta vad den gett mig som författare och vad den kan ge dig som läsare. Jag föreställer mig att det blir en artikel en gång varannan månad.

Enda problemet är att jag inte kommit på något bra namn till artikelserien ännu. Jag har funderat på ‘Discovering the Disc’ eller ‘Terrorisin Pratchett’, men jag vet inte. Det är tyvärr en hårfin gräns mellan att det som är fyndigt och det som är corny.


This entry was posted in Nyheter and tagged , , , . Bookmark the permalink.