Recension: En shoggoth på taket

Det är inte allt för ofta jag brukar göra regelrätta recensioner, istället brukar jag som bibliotekarie hålla mig till ödmjuka rekommendationer. Men efter att ha sett det lyckade uppförandet av En shoggoth på taket på Gothcon kände jag att jag inte kunde låta bli.

Föreställningen öppnade mycket starkt med iögonfallande rekvisita, men som dock inte överskuggade… musikalartisternas ambition till patos. Uppsättningen tampades med några teknologiska bekymmer som jag (trodde) skulle… dra ner helhetsintrycket – till exempel inleddes allt med en urskuldande ursäkt om hur man skulle behöva ordna en sista minuten-lösning för att täcka upp ett sorgligt bortfall inom ensemblen. Det föll mig mycket märkligt att de inte begagnade sig av understudies, vilket borde vara praxis.

En stjärna… som för mig personligen lös extra starkt var barytonen Byvald, som spelade huvudrollen (en bibliotekarie, vilket tyder på mycket gott manusarbete). Jag hoppas på att se… mer av honom i framtida lovecraft-verk…

Första akten… gjorde som sagt ett starkt intrycK men… men… andra      var mest… jag vet inte    … Jag tror att pjäsen ble…v klar. Det var mest ett obehagligt gult töcken. Minns inte riktigt hur jag kom hem… efter det. Trror jag är hemma i alla fall…………

............

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka