State of the Scenario 2016

Förra året hade jag en hel del att berätta. I år skulle jag kunna sammanfatta allt med ”har arbetat hårt, snart klar”. Jag blir ständigt förvånad över hur lång tid det tar att skriva böcker. Men låt mig försöka brodera lite i alla fall.

 

Den nya romanen

Hela 2015 gick åt att arbeta med min nya roman, och skall jag rannsaka min arbetsinsats är jag både nöjd och missnöjd.

Min första förhoppning var att jag skulle vara klar i sommar, medan jag befann mig på Artur Lundkvist-gården tack vare deras författarstipendium. Efter det hoppades jag att bli klar till slutet av 2015. Nu, när 2016 visat sin skrämmande nuna, är min sista deadline slutet av februari.

Men kan jag berätta något mer om mitt projekt? I vanliga fall brukar jag vara sparsmakad med detaljer, men nu har jag varit tyst så lång tid så några godbitar kan jag ge.

Boken har ingen titel än, men arbetstiteln jag har är ’Agenterna från MRO’. Den är ett spiondrama i low fantasy, med starka influenser av svenskt 1700-tal och 1940-talets noir. Boken är självstående, men skulle kunna bli en del 1 av 2 om den blev populär. Nästan alla fantasyserier vill vara trilogier, eller oändliga, och jag tyckte det skulle vara fint med en serie som bara består av ett bokpar.

 

Återblick av 2015

Som sagt gick den mesta av tiden åt att skriva på Agenterna från MRO. Jag hann dock med några andra småsaker vid sidan om:

 

Novellen Punch Card Horses, publicerad i samlingen Waiting for the Machines to Fall Asleep.

Novellen Döda Familjer Sällskap, publicerad i samlingen Svenska Spöken.

– Ett rollspelsäventyr till Mylingspel (kommer publiceras under 2016).

Artikeln Att Stjäla Idéer från Andra Spelledare till tidningen Fenix.

 

thinking about mega man

Mest nöjd är jag med Punch Card Horses, men det var för att den var skriven på engelska och därför nådde ut till en större publik. När jag skrev den i original var det på svenska, och jag fick den översatt av översättaren P-O Rehnberg. Är det något jag vill bli bättre på i år är det att producera egna texter på engelska. Men innan vi går in på det kan jag bara checka av förra årets mål.

Förra årets mål var att jag skulle läsa mer böcker, teckna mer och bli färdig med utkastet av boken. Som vi redan vet är utkastet inte klart än. Men hur gick det med allt det andra?

Under 2015 ökade jag mitt läsande jämfört med tidigare år och är helt nöjd. Många av mina kollegor, både bibliotekarier och författare, säger att de inte har tid att läsa. För mig är det precis som att gå på gym – jobbigt i början men ger resultat i långa loppet. Mitt läsande kommer ni kunna följa via Goodreads.

Tecknandet har inte gått lika bra. Det var en period där jag tänkte att jag kanske skulle producera en webbserie i månaden, men det är så tidskrävande. Jag har flera roliga idéer, men jag har svårt att motivera för mig själv varför jag skall lägga ner arbetstid på dem när jag egentligen behöver lägga mer tid på bokutkastet.

Varför lägger jag tid på tecknande egentligen? För att dra en gymparallell till; precis som att det inte skadar för en distanslöpare att styrketräna skadar det inte för en författare att öva inom andra kreativa fält. Jag vet inte om det blir några webbserier i år, men jag fortsätter att öva varje dag och ni får gärna följa mina framsteg på Instagram.

 

Det kommande året – en ny modell

Tidigare år har jag gjort en liten lista med punkter på vad jag skall försöka satsa på under året. I år kör vi med något annorlunda istället: achievements. Istället för tre till fyra mål har jag gett mig en hel drös coola delmål istället, och varje gång jag lyckas med något belönar jag mig själv med en achievement.

De finns i tre nivåer: Koppar (neutral), Tungsten (dödskallar) och Svavelkis (pudlar). Här är hela listan:

Copper achievement

 

Copper achievements

Publicera en novell under 2016.

Bli klar med första egna utkastet av Agenterna från MRO

Teckna en ny webbserie under 2016

Kom ihåg att skriva en Månadens Rekommendation varje månad under 2016.

Besegra Patrick Centerwall i armbrytning

Få 50 följare på Instagram

Få 50 följare på Twitter

Få 150 likes på Facebook

 

Tungsten Achievementstungsten achievement

Publicera två noveller under 2016.

Publicera översatt engelsk novell.

Bli klar med egen redigering av Agenterna av MRO

Skriv kontrakt med förlaget för Agenterna av MRO

Få 75 följare på Instagram

Få 75 följare på Twitter

Få 175 likes på Facebook

Starta engelsk blogg

Besegra Marcus Olausson i armbrytning

Teckna tre webbserier under 2016

 

Fool’s gold Achievementsfool's gold achievement

Publicera tre noveller under 2016

Få 100 följare på Instagram

Få 100 följare på Twitter

Få 200 likes på Facebook

Publicera engelsk novell som jag skrivit helt själv

Få Agenterna från MRO utgiven

Sälj mer Agenterna från MRO än Havet Under Oss

Besegra Oskar Källner i armbrytning

 

 

Så där ja, då har jag en del att sträva mot även det här året.

Tycker du att det är något som fattas på listan, eller har förslag på andra bra achievements att lägga till? Lämna gärna en kommentar här, eller varför inte via Facebook eller Twitter så jag börjar jobba på de första achievements redan nu? 😉

This entry was posted in Nyheter and tagged . Bookmark the permalink.