Äventyr till Pirater

Om jag fick välja vilket sorts författande jag skulle syssla med på heltid, och ändå bli rik och berömd, skulle det vara ett enkelt val: Jag skulle skriva rollspelsäventyr. Rollspel är det som tar upp den största delen av mina fritidspassioner och är det litterära hantverk där jag har en starkast utvecklad talang. Att skriva böcker, noveller och serier har alltid varit motigt, men rollspelsäventyr rinner ur mina fingrar som magiskt snor*.

Det är därför extra roligt att berätta att jag det senaste halvåret samarbetat med Mylingspel och skrivit introduktionsäventyret till deras kommande utgåva av rollspelet Pirater.

Den första utgåvan av Pirater kom ut 2012 och var en spinoff på rollspelet En Garde från 2010. En Garde handlade om adelsintriger i 1600- och 1700-talets Europa, medan Pirater istället satte fokus på de mer bombastiska sjörövare som hade sin storhetstid under samma period.

Nästa utgåva av Pirater kommer ut under 2016. I den bidrar jag med introduktionsäventyret, vilket skall agera som en presentation av rollspelets ton och stil samt vara en bra inkörsport för nya spelare och spelledare.

Är man nyfiken på Pirater finns den gamla utgåvan att ladda ner som gratis pdf här.

Under arbetets lopp lämnade jag en del ledtrådar på min Facebook-sida om vad för hemligt projekt jag höll på med tillsammans med Mylingspel, så dagens blogpost kanske inte var en överraskning för alla. Om du vill stödja mig i mitt fortsätta författarearbete (och få fler ledtrådar om framtida projekt) får du gärna gå och gilla sidan.

dead captain

* Hm… Som ni märker är det ibland inte det lättaste att skriva vettiga allegorier heller. 😉

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka