Casey and Andy

Jag föreställer mig att jag sedan Trevliga Scenarions början blivit bättre på att teckna. Trots att jag inte försöker skämmas för mina tidigare strippar har jag svårt för att säga att de är vackra att se på.

Men trots att det visuella är viktigt så intalade jag mig, gång på gång, att i slutändan är det alltid manuset och det skrivna ordet som var det mest betydelsefulla. Så när jag satt ensam om nätterna framför ritbordet och slet mig i håret för att mina karaktärer såg ut som sjuka frukter så var det en tröst att läsa en webcomic som Casey & Andy.

Casey & Andy ser ut som den är ritad i MS Paint., men bevisar den gamla tesen om att en utsökt tecknad serie klarar sig inte utan ett bra manus, medan en simpelt tecknad klarar sig så länge manus är fantastiskt. Casey & Andy är underbart rolig och intelligent och jag har läst om hela arkivet (666 strippar till antalet) flera gånger.

Att skriva –  ”Serien handlar om två galna vetenskapsmän vid namn Casey  och Andy som klonar varandra, bygger med lego och åker till andra dimensioner. Den ena har en karriär som superskurk, den andra dejtar Satan och av någon orsak har kung Carl XVI Gustav flyttat in i deras vardagsrum och de blir inte av med honom.” – skulle bara verka fånigt, så istället länkar jag till några av mina favoritstrippar genom tiderna:

Lite galen vetenskap

För alla steampunkfantaster; en ångdriven ubåt

Humor för den allmänbildade

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka