Happy Jacks RPG Podcast

Många podcaster om rollspel som jag lyssnar på tycker om att sätta på sig den svarta baskern, skrynkla ihop ögonbrynen och prata med stort allvar om rollspel. Det pratas då om hur man skall ta rollspel till nya höjder, hur man skall utveckla och innovera. Det är en viktig diskussion att föra, men ibland är det lätt att glömma att rollspel är något vi sysslar med för att vi tycker om att ha underbart roligt.

Låt mig presentera Happy Jacks RPG Podcast, vars motto är ’If you are having fun, you are doing it right’.

Happy Jack’s startades 2009 och är i grunden en grupp musiker som sitter ner och diskuterar rollspel. Ibland har de ämnen som de själva valt att ta upp, men oftast är det läsarbrev som styr programmets innehåll.

Att panelen består av folk som är vana av att stå på scen märks. De är karismatiska, roliga och bjuder på sig själva. Många lyssnare, inklusive mig själv, brukar beskriva det som att lyssna på ett gäng goda vänner som sitter i soffan bredvid och pratar. De har även odlat en nära relation med sin lyssnarbas genom sitt välbesökta forum och det stora antalet lyssnarbrev de läser under sändning.

Ämnena de tar upp handlar som sagt inte om att evolvera rollspel som medium, utan de har mer en hantverksmässig prägel. Hur håller man rollspel så roligt och engagerande som möjligt, både för spelare och spelledare? För att plocka några exempel på diskussioner kan nämnas hur man hanterar stora grupper med tio eller fler spelare, hur man inte blockerar spelares idéer samt fördelarna och nackdelarna med att slå tärningar dolt.

Trots att de visar upp stort humor och stort kunnande är inte Happy Jacks en podcast för alla. En stor del av staben är äldre överviktiga män (”fatbeards”, som de själva kallar sig), så humorn blir lätt gubbig. De dricker även mycket öl under sändning. Och pratar mycket om öl under sändning. Och rapar mycket på grund av öl under sändning.

Inte alltid, men det har hänt att humorn råkat bli lite smaklös. Hade min fru lyssnat på alla avsnitt hade hon tittat chockat på mig och utbrustit ”Det finns saker man inte skämtar om. Ostburgare och hemlösa har också känslor!”.

Men har du lite skinn på näsan så är detta en perfekt podcast för dig. Den har perfekt ljudkvalité, håller sitt uppdateringsschema och är oerhört lärorik. Den har mina varmaste rekommendationer och går att få tag via deras hemsida och itunes.

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka