Webcomic 51

Drakborgen är ett gammalt svenskt äventyrsspel som handlade om att gå in i en borg för att sno skatter. Det brukade sluta med att alla spelarna dog. Idag är det mer nostalgiskt än bra.

Magic: The Gathering är ett samlarkortspel, det första och största som satte mallen för hur andra samlarkortspel skulle bete sig. Spelarna är trollkarlar som duellerar med hjälp av olika trollformler som de olika korten representerar.

Arkham Horror har jag talat tidigare om.

Nuns on the Run är min frus favoritspel och är ett underbart spel. Spelarna tar roller som noviser i ett nunnekloster och skall under natten försöka smyga runt för att leta upp olika föremål (brev från sin mor, Necronomicon och andra personliga ägodelar) medan en annan spelare tar rollen som abbedissa med mål att hindra dem. Vill man lära sig mer om spelet så har jag här en recension av brädspelsgurun Tom Vasel där han går igenom spelet mer i detalj.

Finns i sjön är ett inte allt för avancerat kortspel.

Vill allra sist ta chansen för att påminna om jubileumstävlingen. Gå med i Trevliga Scenarions facebook-grupp och meddela att du vill vara med i tävlingen så deltar du i utlottningen av novellsamlingen Vildsint – Skymningslandet där jag är med och bidrar med ett alster.


Kommentarer

2 svar till ”Webcomic 51”

  1. NUNS ON THE RUN LIVE??!! Excellent idea! Jag vill vara Kattila!

  2. Kattila? Jag har inte mitt Nuns on the Run till hands just nu, men är det inte hon med den stora näsan? Jag vet tror inte sådant är tillåtet i lajv-Sverige, tyvärr. 🙂

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka