Redaktörsrockad

När jag för tre år sedan gick från frilansare till delägare på Eloso förlag var det för att ha redaktörsansvar för det kommande Call of Cthulhu Sverige. Egentligen skulle jag ansvara på produktnivå – redaktöra först den här boken och sedan den där boken – men som en slemblobb från yttre rymden började jag absorbera allt mer ansvar och blev förlagets Redaktör med stort R – både för Chock och Call of Cthulhu.

Jag insåg dock att det rätt fort blev för många tallrikar att hålla snurrande, och att vara konstnärlig ledare för två stora spel var för mycket för en person. Vi på teamet diskuterade att jag skulle få ansvar för Call of Cthulhu medan Björn Flintberg skulle axla Chock, eftersom det var han som skapade spelet, men man behövde egentligen fokusera på mer praktiska detaljer som ekonomi och marknadsföring.

Planen blev att jag skulle fortsätta att hålla skeppet flytande medan vi letade efter någon passande kandidat att dela redaktörsstolen med mig. Det gällde inte bara att hitta någon med rätt skills, utan att även att personkemin fungerade.

Som det avslöjades på Eloso hemsida förra månaden så har vi lagt till Adrian Madden i Team Eloso. Han ärver Call of Cthulhu Sverige medan jag fortsätter fokusera på Chock, vilket för hans del inkluderar att avsluta startboxen och förbereda arbetet för den kommande stora CoC-kampanjen.

Adrian är inte en ny bekantskap för förlaget. Han har ansvarat för Call of Cthulhu Sveriges fadebook-grupp, och agerade regelredaktör för de första Call of Cthulhu Sverige-böckerna och var ett stort stöd för mig under arbetet.* Och han har rentav varit med och format innehållet här på bloggen genom med att bidra till titlar för Litteratur för spelledare**.

Men hur var det med personkemin?

Som av en slump behövde jag en rumskompis till mitt kontor och kom överens med ADrian att låta honom flytta in bara någon dag innan Björn berättade för mig att han tyckte att Adrian var vår man. Så mitt kontor, som egentligen bara skulle få lite tillökning, uppgraderades och blev Elosos officiella kontor på västkusten.

Så välkommen till teamet, Adrian. Än så länge har det gått bra att dela jobb-bostad, men vi är bara i första säsongen av vår rollspels-sitcom. Är det något jag lärt mig av Vänner så är det att de riktigt knasiga grejerna inte börjar förrän säsong 5. 😉

* Säg det inte till någon, men de flesta CoC-spel jag spelade i min ungdom konverterade jag till GURPS.

** Säg inte det här till någon, men nästa bok i serien Litteratur för spelledare kommer att handla om GURPS.

This entry was posted in Comics and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.