Trevliga Scenarions framtid

Idag skriver jag den hittills mest betydelsefulla bloggposten i Trevliga Scenarions historia. Jag har nämligen dåliga, eller snarare sorgliga nyheter, och mycket goda nyheter.

Den sorgliga nyheten är att jag tagit beslutet att avsluta min webbserie. Jag kommer inte avbryta mitt i arbetet, utan teckna färdigt serien till sitt naturliga slut. Detaljerna kommer jag gå in på alldeles strax, men jag vill först presentera den goda nyheten eftersom det skiner mycket ljus över mitt beslut.

 

Anledningen till att jag inte kommer fortsätta med webbserien är att jag har skrivit bokkontrakt.

 

De av mina läsare som följt bloggen vet sedan tidigare att jag har haft litterära ambitioner (till exempel de två novellsamlingar jag lyckades smita in i). Jag har under de senaste åren arbetat med en roman och varit i kontakt med olika förlag, och i mars tidigare i år fick jag svar från ett som skulle kunna tänka sig ett samarbete. Redan då insåg jag att jag skulle få svårt att få det att gå ihop tidsmässigt med både serien och boken, men jag valde att avvakta med ett uttalande i frågan tills kontraktet var påskrivet.

Hur kommer det då se ut med Trevliga Scenarions framtid? Det hade varit fint att avsluta på stripp nr 150 (vilket skulle bli i januari), men beroende på hur det blir med storystrukturen kan det bli några strippar mer eller mindre. Efter det kommer hemsidan bli mer av en projekt- och författarblogg, men webbserien kommer finnas kvar i arkiverad form för alla som vill återstifta bekantskap med den.

Jag kommer även fortsätta mitt projekt med att samla Trevliga Scenarion-serierna i fysisk form, antingen via egen utgivning eller i samarbete med ett förlag nu när jag fått in en fot i den branschen. Jag kommer dock prioritera arbetet med min skönlitterära bok i första hand. En av orsakerna att prologserien inte var klar i juli som planerat var att jag då redan börjat arbetet på korrekturen tillsammans med förlaget.

Vad är det för bok jag skrivit, då? Och med vilket förlag? Just nu arbetar vi med baksidestext, framsida och författarporträtt, så jag tänkte hålla på informationen ett tag till och presentera spännande bitar under de kommande veckorna. Jag kan dock berätta att det är ett förlag som specialiserar sig på svensk fantasy och liknande typer av litteratur, så folk som är väl bevandrade i genrer där undrens tid inte är förbi kanske kan gissa sig till det.

Ett stort, varmt och älskvärt tack till alla mina läsare som följt mig så här långt. På sätt och vis var det ni som såg till att min bokdröm äntligen blev sann, och jag lovar att berätta historien bakom det någon gång. Det har varit en stor glädje att ha er med på resan och jag hoppas ni även vill följa med mig på mitt nästa äventyr.

/En ledsen och glad Jonas Larsson, skapare av Trevliga Scenarion och blivande författare


Kommentarer

3 svar till ”Trevliga Scenarions framtid”

  1. Det var synd. Och jättekul. Grattis!

  2. Ja, säg den webbserie som varar för evigt. Men det låter alldeles utmärkt att serien får ett naturligt slut, och det är alltid trevligt när webbserier slutar på grund av att saker blir bättre. Så grattis från mig också! 😀

  3. Tack för de fina orden. 🙂

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka