State of the Scenarion 2020

I början av varje år brukar jag i lugn och ro sätta mig med en kopp te, kontemplera över året som gått och med en fundersam blick studera det kommande året.

Men nu? Vid Odens skägg – jag är fortfarande på förra årets löparbana i full galopp. 2020 kommer handla om hinna köpa nya löparskor på vägen innan de gamla fattar eld!

Detta momentum kommer till största delen från Eloso Förlag. Frilansat hade jag gjort lite här och var innan bara, så jag blev både förvånad och smickrad när Eloso erbjöd mig att ta en stor del av ansvaret för deras skötebarn Chock – Åter från Graven. Det blev ett bra samarbete, och ledde till att jag raskt gick från frilansare till redaktör till slutligen delägare.

Men allt handlade inte om Chock. Tillsammans med Undrentide Förlag redigerade och förberedde jag min kommande bok Agenterna från MRO.

Jag gav ut min förra bok – Havet Under Oss – för fem år sedan, och har tänkt på Agenterna från MRO konstant sedan dess. Och frukten av alla möda kommer skördas 2020.

På sätt och vis skall också Elosos frukter skördas i år. Chock har inte varit ute tillräckligt länge för att göra en ordentlig analys av hur bra det gått, och till Gothcon kommer vårt andra stora projekt: Call of Cthulhu Sverige. Då är det ni som avgör om jag sprungit tillräckligt fort eller inte.

 

Bok 3:s framtid

Mycket av det här året kommer handla om att lyfta ett vått finger i luften och se vad vinden blåser. Tid är en finit resurs, och hur skall jag fördela den mellan Rollspel och Böcker?

Bokprojekt 3 – Den digitala klyftans profetior – är ju redan påbörjad och ett första utkast ligger i byrålådan väntar på att bli genomläst och slaktat till 40%. Men sådant tar tid. Om inte Agenterna från MRO går som jag önskat – och Eloso går desto bättre – kanske den får ligga där ett bra tag.

Men samtidigt … hm …

För lite mer än tio år sedan gick jag på en skådespelarutbildning vid namn Teaterskolan Boris, en ettårig förberedande skådespelarutbildning med stark förkärlek till Stanislavskij.

Skolan gick tyvärr i konkurs under tråkiga former efter några år; att vara bra konstutövare var inte samma sak som att vara bra rektor eller administratör.

Skådespelare blev jag aldrig – tyvärr – men jag lärde mig väldigt mycket som jag har haft glädje av, både som författare och rollspelskreatör. En av orsakerna att jag är så förtjust i The Angry GM är just hans vurm för Stanilsavskij och hur hans tankar förhåller sig till berättelser.

Något jag alltid burit med mig är i ett samtal jag hade med skolans rektor. Jag frågade vad som skiljer en amatörförfattare från en riktig författare … för trots att jag egentligen ville bli skådespelare funderade jag redan då på det skrivna ordet.

Det rektorn svarade var att en amatörförfattare skrev för att hon ville, en riktig författare för att hon inte kunde låta bli.

Så det kanske är lite oärligt att säga att allt ligger i vågskålen. Även om all min tid går åt till Elosos rollspelsprojekt kanske jag ändå sitter där 05.15 på morgonen för att redigera boken vid sidan om. Men ett litet tag framöver nöjer jag mig med att bara springa ett maraton.

 

TLDR

Inga stora planer i år – det gäller bara att få förra årets affärer i ordning.

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /customers/b/a/2/trevligascenarion.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-back-button/wp-back-button.php on line 80
☜ Tillbaka