State of the Scenario 2023

I början av varje år samlar jag mina tankar, tittar på året som gått och funderar på hur jag vill nästa år skall bli – mitt så kallade State of the Scenario – och det har nu blivit dags för det igen.

Året som gått

Förrförra året sa jag att mitt fokus var att beta av gamla åtaganden, och det skrev jag förra året också. Men det har blivit mindre för var gång.

En av de stora flaskhalsarna var de tre böckerna och kortleken till Skymningens fasor-kickstartern, och de är faktiskt levererade och klara. Utöver det är det bara dessa småsaker kvar för mig:

Allt är på gång. Trots att det är smågrejer så går det inte riktigt så fort som jag önskar; allt görs vid sidan om av nya pågående projekt. Men det rullar, och vi på Eloso ser ljuset i slutet av tunneln.

På mitt bord hade jag även haft startboxen till Call of Cthulhu Sverige, men den är inte längre mitt ansvar utan har tagits över att min medredaktör Adrian Madden; han fokuserar på Call of Chtulhu Sverige och jag på Chock (vilket har lett till att allt går mycket snabbare och lättare nu för tiden).

Vad har blivit gjort?

Släppta produkter

Skymningens fasor I (huvudskribent/redaktör)

Skymningens fasor II (huvudskribent/redaktör)

Tre saker familjer fruktar (författare)

Basker Blå (redaktör)

Traumakorten (redaktör)

Projekt

Lund 1922 (projektledare/föreläsare)

Artiklar

Att läsa Discworld:

The Science of Discworld II

The Wee Free Men

Night Watch

The Amazing Maurice and his Educated Rodents

Litteratur för spelledare:

Stealing Cthulhu

Skrivna och framförda föreläsningar

Den lurande lovecraftianska skräcken

Rollspelens historia

Mediaframträdanden

Actual plays:

Jag spelar Studenternas försegling med Rollspelscirkeln

Rollspelspodden Skräckblandat spelar I älvdalen boende (ett äventyr jag redaktörat)

Svartviken Rollspelspodd spelar också I älvdalen boende (ett äventyr jag redaktörat)

Frilurarnas Rollspelspodcast spelar Den gula filmen (ett äventyr jag redaktörat)

2023: Jag hoppar fram i framsätet

När jag blev en del av Eloso fick jag snabbt mycket administrativt ansvar. Jag har alltid velat se mig som Konstnär i första hand, men det har alltid funnits stråk i mig som gjort att jag dragits åt att bli spindeln i nätet.

Det ena är min bibliotekariebakgrund. I jämförelse med andra bibliotekarier är jag rätt slarvig och virrig, men jag tycker fortfarande organisation och struktur är kul och uppskattar hur viktigt det är. Eftersom de flesta andra människor inte vill röra i sådant med tång så betyder det att jag ofta hamnar på den positionen – jag behöver inte ta ett steg fram, alla andra tar ett steg bak.

Det andra är min skådespelarbakgrund. Jag minns inte när i min liv jag insåg det, men det är ju ingen i världen – varken chefer, föräldrar eller politiker – som har koll. Det viktiga är att se ut som om man vet vad man sysslar med, för då blir alla glada och slappnar av så mycket att man kan hitta en gemensam lösning.

Sakta men säkert har jag börjat hålla i de operativa delarna på Eloso, och efter att ha diskuterat med Björn Flintberg och de andra ägarna har vi beslutat att jag levlar upp till förlagschef – en stol som Björn tidigare satt på. Nu blir han istället direktör, vilket betyder att han har det ekonomiska ansvaret och sätter ramarna, medan jag (tillsammans med Eloso redaktörer) mer i detalj tar ut riktningen på kommande produkter.

Framtiden

På tal om framtiden, vad innehåller den? Utöver att katalogisera Eloso och beta av gamla synder? Den mesta av min tid kommer gå åt till operativa frågor, men jag har fortfarande en del tid över för skrivande.

För Eloso håller jag på med den förberedande fasen på ett större projekt, och det skiljer sig från Skymningens fasor på så sätt att jag är huvudskribent. Jag sitter alltså inte och leder ett team av skribenter och fyller på med text i sprickorna.

Sitter även med ett eget projekt utanför Elosos regi, men där är det lite för tidigt att komma med saftigt skvaller. Hoppas kunna berätta mer under året.

This entry was posted in Nyheter and tagged , . Bookmark the permalink.